Zo ondernemend is Vlist!

Toerist in Vlist

Vlist, parel in het Groene Hart!

 

Ze zijn er nog, van die prachtige plekjes middenin het Groene Hart, waar het lekker bijkomen is van de drukte van alledag en genieten van het landschap en de gastvrijheid van de leuke dorpen. Vlist is zo’n parel; een oer-Hollands poldergebied met veel charme en eigenheid in de dorpen Haastrecht, Stolwijk en Vlist. Kortom, het perfecte startpunt om de Krimpenerwaard te ontdekken.

 

Sfeervol Stolwijk

Dit grootste dorp van de gemeente Vlist, is de plek waar de beroemde Stolkse boerenkaas vandaan komt. Stolwijk is daarom dé uitvalsbasis voor een bezoek aan een kaasboerderij. En ook voor een ambachtelijk boerenijsje kunt u hier terecht. Of bezoek een melkgeitenbedrijf waar u geiten kunt voeren en melken. Stolwijk heeft een gezellig dorpsplein met veel lokale ondernemers.

 

Dit mag u niet missen!

 

Historisch Haastrecht

Het karakteristieke oude centrum van Haastrecht met leuke winkels, terrassen en gezellige straatjes is voor veel bezoekers het startpunt van hun tocht door de Vlist, want Haastrecht is Toeristisch Overstap Punt. Automobilisten kunnen gratis parkeren en hun wandel-, fiets of kanoroute bepalen. Een historische wandeling voert u langs alle historische hoogtepunten. In de zomer leggen pleziervaartuigen aan in de Hollandse IJssel om Haastrecht te ontdekken.

 

Dit mag u niet missen!

 

Veelzijdig Vlist 

Vlist is de perfecte uitvalsbasis voor een fiets-, wandel of kanotocht over de door knotwilgen omzoomde veen­riviertje de Vlist. Het dorp is de kleinste kern van de gemeente Vlist, met de monumentale Bonrepasmolen en Molen de Bachtenaar als eyecatchers. Deze molens maakten in het verleden deel uit van de molengang Vlist: een serie molens die ervoor zorgde dat de inwoners van de Krimpenerwaard droge voeten hielden. Langs de West- en Oost-Vlisterdijk staan veel oude boerderijen in originele staat. 

 

Dit mag u niet missen!

 

Wilt u langer blijven om Vlist te ontdekken? Dan kunt u overnachten bij één van de vele Bed & Breakfasts, de campings of in het gezellige hotel in Haastrecht.

 

 

molen Haastrecht    Centrum Haastrecht