Zo ondernemend is Vlist!

C.L.V. De Samenwerking u.a.

AdresProvincialeweg Oost 36
2851 AE Haastrecht
Telefoon0182-502344
ContactpersoonWilly van Lieshout
BrancheDetailhandel, groothandel
OndernemersnetwerkIndustriegroep Vlist
E-mailinfo@desamenwerking.nl
Websitewww.desamenwerking.nl
Twitter@desamenwerking

 

De Samenwerking uit Haastrecht is een coöperatie, die diverse producten levert in West en Midden Nederland. Dit zijn in de eerste plaats diervoeders, voornamelijk voor rundvee en varkens, daarnaast ruwvoeders, meststoffen, boerenartikelen en winkelartikelen.

 

Het eigendom van de coöperatie rust bij de leden. Dit zijn 740 boeren, die vaak al verschillende generaties lang lid van de coöperatie zijn. De Samenwerking is in 1916 opgericht met het doel gezamenlijk in te kopen voor de leden en daardoor inkoopvoordelen te behalen.

 

Het grootste deel van de activiteiten zit in de productie en levering van mengvoeders. Dit zijn mengsels van grondstoffen, vaak afkomstig van de levensmiddelenindustrie, die bewerkt worden tot een uitgebalanceerd diervoer. Daarvoor staat er in Haastrecht een goed geautomatiseerde fabriek, die in 2 ploegendienst zo’n 80.000 ton voeders produceert. Acht vrachtauto’s voor zakgoed- en bulkvervoer zorgen voor tijdige levering.

 

Daarnaast verhandelen we ruwvoeders, zoals kuilmais, luzerne, hooi en stro, vooral aan rundveebedrijven. Deze bedrijvigheid is de laatste jaren enorm gegroeid. Bovendien exploiteren we een Welkoopwinkel.