Zo ondernemend is Vlist!

Nieuwsbrief oktober 2016

18 oktober 2016

Wat is er te melden vanuit VlistOnderneemt? Wat wordt er georganiseerd? Zijn er acties? Opmerkelijke en leuke zaken? U leest het in de 3e VlistOnderneemt nieuwsbrief van 2016.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ondernemer in the Picture: Azim-dezign in Haastrecht

Is uw organisatie toe aan een nieuwe huisstijl of restyling van het bestaande logo?Azimdezign portret liggend

Wilt u meer samenhang in uw uitingen in print, digitaal en buiten?  

Wilt u een professionele uitstraling geven aan nieuw product of dienst?

Wilt u dat klanten uw bedrijf op de juiste waarde inschatten? 

 

Als creatief sparring partner zet ik mijn kennis en ervaring graag in bij het ingaan van een nieuw communicatie- en vormgevingstraject. Ik denk in creatieve oplossingen, passend binnen wensen en binnen budget. Met oog voor de totale communicatie: online en offline. Ik vertaal het karakter van uw organisatie in een uniek ontwerp dat het verschil maakt. 

U valt meer op en nieuwe klanten weten u te vinden! 

Mail Mariëlle Azim via info@azimdezign.nl voor een gratis en vrijblijvende intake. Ik ben benieuwd naar uw plannen! 

 

Nieuws over ondernemers in Haastrecht

 

Nieuws van ondernemers in Stolwijk:

JustMove heeft een nieuwe sportaccommodatie aan de Nijverheidsweg 55 in Stolwijk. http://www.justmove-stolwijk.nl/

 

Tegelzetbedrijf De Bruin betrok een nieuw pand aan Nijverheidsweg 13. De prachtige showroom werd op zaterdag 8 oktober geopend en getoond tijdens een Open Huis; op afspraak kan altijd het trotse vakmanschap aanschouwd worden:  http://www.debruintegels.nl

 

Medewerkers gezocht?

Zoekt u nieuwe medewerkers en bent u met uw bedrijf lid van VlistOnderneemt, dan kunnen wij uw vacature plaatsen op de Facebookpagina van VlistOnderneemt. Hierdoor krijgt uw oproep nog meer aandacht! info@vlistonderneemt.nl

 

Openbedrijvendag Krimpenerwaard

Noteer alvast in uw agenda:  Openbedrijvendag Krimpenerwaard;  ‘Kom binnen bij bedrijvendagen’ op en omstreeks donderdag 17 maart 2017. VlistOnderneemt ijvert om de opzet en omvang van de zeer geslaagde editie 2015 in de oude gemeente Vlist vast te houden en uit te rollen over de gehele gemeente.

Wilt u uw bedrijf nog meer onder de aandacht brengen en geeft u graag een kijkje in uw keuken? Dat kan tijdens de ‘Kom binnen bij bedrijvendagen 2017’. Meer info over aanmelding, inhoud, PR en tijden volgt.  

 

Samenwerking bij activiteiten rond de Kerstdagen

VlistOnderneemt brengt ondernemers en instellingen bij elkaar om een Winterfair te organiseren in Haastrecht en om zo tot een gezamenlijk plan te komen.

Deze fair is een samenwerking tussen OVH, horeca ondernemers en camping Streefland.

De winterfair wordt gehouden op zaterdag 10 december a.s. vanaf 16.00 uur op het Concordiaplein in Haastrecht.

Ondernemers die een kraam willen huren op deze fair kunnen zich hiervoor aanmelden via info@vlistonderneemt.nl.

Hou de Facebookpagina van VlistOnderneemt in de gaten voor meer informatie over deze gezellig Winterfair.

 

Werkgroep recreatie en toerisme VlistOnderneemt

Regelmatig heeft de werkgroep recreatie en toerisme van VlistOnderneemt overleg over de ontwikkelingen en activiteiten op het gebied van het recreëren in ons mooie gebied. Deze werkgroep overlegt over wat er moet of kan verbeteren, wat kunnen we vernieuwen, zijn er nog wandel- en fietsroutes nodig, hoe kunnen we ons gebied promoten? Heeft u ideeën om recreatie en toerisme te bevorderen? Meld het ons via info@vlistonderneemt.nl

 

De regio Midden Holland heeft verschillende organisaties in plaatsen langs de Hollandse IJssel opgeroepen om deel te nemen aan een werkgroep Recreatie en Erfgoed, om ideeën aan te leveren voor meer recreatie en toerisme op en langs de Hollandse IJssel tussen Montfoort en Capelle a/d IJssel. VlistOnderneemt heeft hiervoor een aantal ideeën ingediend voor Haastrecht langs de Hollandse IJssel. Wat dacht u van een kleine jachthaven, meer aanlegplaatsen en meer terrassen langs de IJssel? Zodra hierover meer bekend is zullen wij u informeren.

 

Economisch Platform Krimpenerwaard

Namens VlistOnderneemt is voorzitter Jacob van Schaik zeer nauw betrokken bij het oprichten en activeren van het Economisch Platform Krimpenerwaard (EPK) dat als adviesorgaan fungeert voor de gemeente bij het opstellen en uitvoeren van het economisch beleid. Het EPK behartigt als adviesorgaan niet direct belangen van ondernemers, maar bestaat wel uit ondernemers uit vele kernen en branches die de gemeente rijk is. Caro van Amerongen heeft een opdracht van de gemeente aanvaard het proces van oprichting en activering te begeleiden. Zij leidt de vergaderingen en kanaliseert de informatiestromen, maar is geen formeel lid van het EPK.

 

Zwerfvuil rapen

VlistOnderneemt ondersteunt het ruimen van zwerfvuil in Haastrecht, Stolwijk en Vlist en betrekt hier ook de basisscholen bij.

Met elkaar kunnen we zorgen dat er minder zwerfvuil op straat belandt, maar het zwerfvuil wat toch wordt achtergelaten wordt regelmatig geraapt door een groep enthousiaste vrijwilligers. Wilt u ook meehelpen met rapen? Aanmelden kan via info@vlistonderneemt.nl

Op de FB pagina kunt u de zwerfvuil rapers volgen: https://www.facebook.com/zwerfvuilruimen/?fref=ts

 

 

Krimpenerwaard in het nieuws

Wandelen  landlevennieuwsbrief

 

            - activiteiten voor kinderen

            - kunst en cultuur

            - streekproducten

            - water

 

Ontwikkelingen industrieterrein Galgoord in Haastrecht

VlistOnderneemt is nauw betrokken bij het informeren van en betrekken bij ondernemers in Galgoord over de ontwikkeling van dit industriegebied in samenwerking met de gemeente Krimpenerwaard.

 

Vorderingen herinrichten Industrieterrein Nijverheidsweg te Stolwijk.

VlistOnderneemt is samen met IGV nauw betrokken bij het informeren van ondernemers van de Nijverheidsweg bij de herinrichtingswerkzaamheden die maandag 17 oktober daadwerkelijk zijn gestart vanaf de Vlietstraat  De werkzaamheden in de Nijverheidsweg zullen niet eerder aanvangen dan in 2017 met een sanering.

 

Wie maakt het lekkerste Groene Hart streekproduct?

Producenten van ambachtelijke streekproducten uit het Groene Hart mogen hun producten aanmelden om te laten jureren. Het Groene Hart Atelier in Nieuwkoop is op woensdag 9 november de locatie van dit evenement dat inmiddels stevig geworteld is, zowel bij de ondernemers, publiek én (vak)pers.

http://www.groenehart.nl/over-het-groene-hart/specials/verkiezing-streekproducten

 

Najaarsevenementen o.a.:

- Halloween in Haastrecht, 26 oktober 2016.

https://www.facebook.com/events/1071902876256942/

 

- Beauty & Brains Ladiesnight, 27 oktober 2016 in theater Concordia in Haastrecht. https://www.facebook.com/BeautyBrainsKrimpenerwaard/?hc_ref=PAGES_TIMELINE

 

- Winterfair Haastrecht, 10 december 2016 van af 16.00 uur

OVH, de horecaondernemers en Camping Streefland organiseren gezamenlijk een Winterfair op het Concordiaplein. Deze wordt omgetoverd in winterse sferen met diverse kramen, muziek, hapjes en drankjes.

 

- Verhalen tussen Oud en Nieuw, 18 december 2016

Bij het verhalenfestival Verhalen tussen Oud en Nieuw draait het om genieten van mooie, prikkelende, warme, spannende en intieme verhalen. Dit jaar geven zeven verhalenvertellers een voorstelling op de mooiste plekken in Haastrecht.

https://www.facebook.com/events/891956620935232/

 

- Diverse interessante, vrolijke en culturele voorstellingen in:

 

Kijk voor meer evenementen op de website van VlistOnderneemt of bezoek (en like) de Facebook pagina.

https://www.facebook.com/VlistOnderneemt/?fref=ts

 

 

Terugkijken in een actieve regio

Onthulling kunstwerk rotonde Stolwijk:Rotonde stolwijk onthulling

Op zaterdag 17 september is het kunstwerk kaas en boter op de rotonde in Stolwijk onder veel belangstelling onthuld door wethouders Dilia Blok en Lavinja Sleeuwenhoek.

Mede dankzij VlistOnderneemt kreeg naast de rotonde van Haastrecht nu ook de rotonde in Stolwijk een opvallend kunstwerk.

 

 

 

Kunststroming: Diverse kunstenaars stelden op zaterdag 10 en zondag 11 september jl. hun kunst tentoon bij verschillende mooie locaties in Haastrecht, langs de Vlist en in Schoonhoven. De belangstelling voor de prachtige kunst op de diverse locaties was enorm.

 

Kaas-en wijnproeverij: Op zaterdag 10 september was mede dankzij het mooie weer deProeverij kaas- en wijnproeverij op de Grote Haven in Haastrecht weer een groot succes met lekkere gerechtjes en heerlijke wijnen en een record aantal bezoekers.

 

 

 

 

 

 

 

De Happy Hour van de IGV op dinsdag 11 oktober bij Drukkerij Floor te Haastrecht werd zeer goed bezocht. Een rondleiding langs de veelal gemoderniseerde machines door Mieke Floor en haar personeel blijft interessant. De erwtensoep en stamppot verzorgd door Hotel Over de Brug smaakten uitstekend. Inspirerend waren ook de presentaties van Mieke Floor en Emmy van Harskamp van Dotter Design uit Haastrecht en Henriette van der Eijk- Saarloos van Kaasboerderij Vlist uit Vlist. Hun gezamenlijke ideeën over uitstraling en relatiegeschenken kwamen goed van pas met het kerstpakket-seizoen in aantocht.

 

Bloembaskets Haastrecht:Bloembak 01

We kijken terug op weer een mooi bloembaskets jaar. Regen, zon en hoge temperaturen, maar natuurlijk ook de goede verzorging door Van der Bas Hoveniers zorgden weer voor een vrolijke uitstraling in Haastrecht.

Wilt u in 2017 ook een bloembasket (gezamenlijk) sponsoren? U kunt zich hiervoor aanmelden via info@vlistonderneemt.nl

Kosten ½ bak is 100,00.

 

 

 

 

Actieve leden gezocht voor B 2 B commissie

Vanuit VlistOnderneemt-bestuur wordt gezocht naar actieve leden die willen meedenken en praten over Business to Business activiteiten in een speciale commissie. Daarbij kan gedacht worden aan organisatie van evenementen zoals bijvoorbeeld Openbedrijvendagen, verzorgen van kennisoverdracht en ontmoeting. Ook andere ideeën zijn welkom. Neemt u even contact op met voorzitter Jacob van Schaik op 06 143 66 444 voor meer informatie.

 

Meer informatie of vragen?

Als u lid bent van SW, OVH, IGV of Beauty&Brains, dan houden we u op de hoogte van alle activiteiten en bent u betrokken bij VlistOnderneemt. Bent u nog geen lid? Meld u dan aan bij één van de verenigingen. Aanmelden kan snel en eenvoudig op www.vlistonderneemt.nl.

 

Meedenken?

Ondernemend Vlist moeten we samen op de kaart zetten. Iedereen kan bijdragen aan VlistOnderneemt! Heeft u ideeën of suggesties? Neem gerust contact op met Simone Abel via 06-10434758.