Zo ondernemend is Vlist!

Nieuwsbrief november 2012

15 november 2012

Nieuwsbrief november 2012 Vlist Onderneemt!

 

VlistOnderneemt!

nieuwsbrief november 2012

 

Om ondernemend Vlist samen op de kaart te zetten, is VlistOnderneemt opgestart. In VlistOnderneemt zitten afgevaardigden van de Stolwijkse Winkeliersvereniging (SW), Ondernemersvereniging Haastrecht (OVH), Beauty & Brains en Industriegroep Vlist (IGV). De gemeente Vlist ondersteunt het initiatief.

VlistOnderneemt wil bewoners en koopkracht binden, het ondernemersklimaat verbeteren en de kernen in de gemeente Vlist promoten. Wij willen een verbindende partij zijn die evenementen ondersteunt, ervoor zorgt dat onze dorpen er goed uitzien (opfleuren centrum, welkomstbanieren, bebording entree), Vlist promoot en het toerisme naar de gemeente Vlist versterkt.

 

Zo zetten we samen ondernemend Vlist op de kaart!

 

 

Glans Magazine: aandacht voor VlistOnderneemt!

Binnenkort ontvangt u per post Glans Magazine. Glans Magazine is een regionaal lifestyle magazine en wordt bij een geselecteerde koopkrachtige doelgroep thuis bezorgd en verspreid via abonnementen en losse verkoop. Het magazine verschijnt 6x per jaar, heeft een oplage van 15.000 en verschijnt in Bodegraven-Reeuwijk, Boskoop, Gouda, Ouderkerk, Schoonhoven, Vlist, Waddinxveen en Zuidplas.

 

In samenwerking met VlistOnderneemt! wordt in de volgende uitgave van Glans Magazine (verschijnt 1 februari) op minimaal 9 pagina’s aandacht besteed aan Haastrecht, Stolwijk en Vlist en de ondernemers.

Glans Magazine is een zeer geschikt medium om onze dorpen en onze ondernemers te profileren en op de kaart te zetten richting bewoners, bedrijven en bezoekers.

De 9 pagina’s over Vlist bestaan uit 5 redactionele pagina’s en 4 pagina’s die gevuld kunnen worden met advertenties. Om alle ondernemers van groot tot klein de mogelijkheid te bieden om mee te doen, hanteren we uiteenlopende tarieven en formaten van 1/8 pagina tot 2 hele pagina’s full colour (van € 120,00 tot € 1.360,00). Voor VlistOnderneemt! hanteert Glans Magazine een korting van 20% op de standaard advertentietarieven.

 

Glans Magazine neemt binnenkort contact met u op om te horen of ook u uw bedrijf wilt presenteren in Glans Magazine. Het zou geweldig zijn als we het met alle ondernemers in Vlist kunnen zorgen voor minimaal 9 pagina’s aandacht voor ondernemend Vlist!

 

                       

 glans.png

 

 

 

Website www.vlistonderneemt.nl online: u kunt uw bedrijfsprofiel nog aanleveren

De nieuwe website www.vlistonderneemt.nl is online! Een mooie mijlpaal voor onze nieuwe vereniging. Doel van de site is om bewoners, bezoekers maar ook bedrijven een duidelijk beeld te geven van alle ondernemers in Vlist, Stolwijk en Haastrecht. Daarnaast is er aandacht voor toeristen die Vlist bezoeken en is een evenementenlijst opgenomen.

 

Heeft u het profiel van uw onderneming nog niet aangeleverd? Doe dat dan alsnog! In de bijlage vindt u het formulier. De komende weken gaan we de site aanvullen zodat we de site in het nieuwe jaar met een knal de site officieel kunnen lanceren. En daar zullen we dan ook de nodige (pers)aandacht voor generen.


Ondernemer in de picture

In de nieuwsbrief stellen we graag bestaande en nieuwe ondernemers aan u voor. Dit keer De Polderkeuken uit Stolwijk, een nieuwe horeca ondernemer.

                                   

De Nieuwe Polderkeuken heropend
Stolwijk - In het prachtig verbouwde restaurant De Nieuwe Polderkeuken kunnen we weer genieten van de kookkunsten van patron cuisinier Frank Streefland. Het restaurant heeft een complete metamorfose ondergaan: alles staat weer strak in de nieuwe verf, het interieur is gepimpt met
onder andere een groot tegelplateau met polderlandschap en nieuw tafellinnen, bestek en servies. De keuken is opnieuw ingedeeld en voorzien van nieuwe, moderne en hygiënische apparatuur. Nieuwe
prachtige, zwarte markiezen en de mooie, verlichte belettering sieren de  gevel. Samen met maître-sommelier Michael Bouman serveert Frank mooie streekproducten en heerlijke gerechten. Dat is hem wel toevertrouwd:  Frank sleepte in 2009 namelijk de prestigieuze culinaire prijs De Gouden
Pollepel in de wacht. De Nieuwe Polderkeuken serveert, naast de à la carte gerechten, een dagelijks wisselend Poldermenu van vijf of zeven gangen, met veel streekgebonden producten. De Polderkeuken beschikt over een grote zaal voor 350 personen. De Nieuwe Polderkeuken kan tevens uw culinaire wensen vervullen bij u thuis, op kantoor of op locatie. Voor iedere denkbare gelegenheid waar dan ook in Nederland. Voor informatie kunt u contact opnemen via email:info@polderkeuken.nl of tel. (0182) 602016.

 

polderkeuken-bedrijfspand.png    gerecht-polderkeuken.png  interieur-polderkeuken.png

     

Uitstraling bedrijventerreinen

Samen met ondernemers van bedrijventerrein Galgoord in Haastrecht en het nieuwe bedrijventerrein in Stolwijk gaan we aan de slag om entreeborden te maken voor de bedrijventerreinen.

 

 bebording.png

 

  

Advertentie OVH

De winkels in Haastrecht zijn slecht bereikbaar geweest door de werkzaamheden op de Provincialeweg. En dat hebben de winkels gemerkt. In samenwerking met OVH hebben we een advertentie ontwikkeld en persberichten verstuurd (met de nadruk op de gastvrijheid en bereikbaarheid van de dorpskernen) toen de werkzaamheden afgerond waren.

  

Facebook en twitter

VlistOnderneemt is ook op twitter (@VlistOnderneemt) en Facebook te vinden.

 

Komende evenementen

17 november Sint in Haastrecht

17 november Sint in Vlist

24 november Sint in Stolwijk

12 december Kerstmarkt Haastrecht

14 december Winterfair Stolwijk

 

Heeft u (openbare) evenementen die op de website, Facebook en twitter gemeld kunnen worden? Geef het door via info@vlistonderneemt.nl

 

Werkgroepen

Er zijn binnen VlistOnderneemt diverse werkgroepen aan de slag. Werkgroep rotondes is druk bezig om de rotondes in Stolwijk en Haastrecht mooier aan te kleden. We komen hier binnenkort op terug want we hebben uw suggesties ook hard nodig.

Werkgroep Recreatie en Toerisme is bijeen geweest om te kijken hoe we de recreatie en toerisme naar ons gebied kunnen bevorderen. Mooie ideeën om mee aan de slag te gaan.

Werkgroep PR is druk met onder andere free publicity, banieren, website etc.

Werkgroep Financiën onderzoekt hoe we ook andere financiële middelen aan te wenden voor VlistOnderneemt (denk aan subsidies).

 

Wilt u meedenken met één van de werkgroepen? U bent van harte welkom! Laat het ons weten via info@vlistonderneemt.nl.

 

Meedenken?

Ondernemend Vlist moeten we samen op de kaart zetten. Iedereen kan bijdragen aan VlistOnderneemt! Heeft u ideeën of suggesties? Neem gerust contact op via info@vlistonderneemt.nl of 0642 122 172 (Madelon Dijkstra).

 

Ondernemers georganiseerd en geïnformeerd

Als u lid bent van SW, OVH, IGV of Beauty&Brains, dan houden we u op de hoogte van alle activiteiten en bent u betrokken bij VlistOnderneemt! Bent u nog geen lid? Meld u dan aan bij één van de verenigingen.

Wilt u geen informatie ontvangen? Meld u dan af via info@vlistonderneemt.nl

 

VlistOnderneemt!

Samen zetten we ondernemend Vlist op de kaart!