Zo ondernemend is Vlist!

Nieuwe wandelpaden in Vlist geopend

10 februari 2014

Op zaterdag 8 februari opende wethouder Crouwers een ecologische verbindingszone en twee nieuwe wandelpaden in Vlist: Het Kraamvrouwenpad en de Bergvlietsekade. De wethouder opende de wandelpaden met een wandeling.

 

Er werd gewandeld met een gids vanuit Haastrecht en vanuit Stolwijk. Er liepen –ondanks de regen- bijna 100 mensen met de wethouder mee om te genieten van de nieuwe wandelpaden en de omliggende natuur. Na de wandeling kwamen de wandelaars bijeen in De Vlisterstee voor de officiële opening en een kop erwtensoep.

 

De wandelpaden

Het Kraamvrouwenpad is een boerenlandpad over particulier terrein en loopt van de Bergvlietsekade naar de West-Vlisterdijk. De Bergvlietsekade loopt van Natuurgebied Bilwijk naar het Geerpad. De Bergvlietsekade vormt de ruggengraat van Vlist, tussen de drie kernen. Door de opening van beide paden is het mogelijk om vanuit alle kernen een rondje te lopen. De Bergvlietsekade is een van de oudste onverharde kades in de Krimpenerwaard. Je beleeft er stilte, natuur en ruimte.

 

    foto-wandelen-in-vlist-4.jpg

 

Wandelknooppuntennetwerk

De twee nieuwe wandelpaden maken onderdeel uit van het wandelknooppuntennetwerk in de Krimpenerwaard. Net als het fietsknooppuntennetwerk werkt dit met nummers. Hiermee bepaalt de wandelaar zelf de route en lengte van de wandeling. Het wandelknooppuntennetwerk is gericht op onverhard wandelen en wordt geopend in juni 2014.

 

Folder

De gemeente Vlist heeft samen met VlistOnderneemt een folder gemaakt waar alle wandelingen in Haastrecht, Stolwijk en Vlist in staan. De folder ‘Wandelen in Vlist’ is verkrijgbaar bij diverse informatiepunten in de kernen en te downloaden op deze website en www.gemeentevlist.nl > over Vlist > Sport en recreatie.

 

De realisatie van de ecozone en de wandelpaden zijn mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland, KNHM, Rabobank en Gemeente Vlist.