Zo ondernemend is Vlist!

Nieuwe folder Vlist overhandigd aan wethouder

22 september 2014

Maandag 22 september ontving wethouder Bart Couwers de nieuwe folder ‘Vlist, parel in het Groene Hart’ uit handen van VlistOnderneemt. Na de lancering van de succesvolle folder Wandelen in Vlist’ (de 3e druk) maakte VlistOnderneemt deze folder om bewoners, bezoekers en bedrijven te vertellen over het prachtig gebied waar zij wonen en werken. De folder is een gezamenlijk idee van en uitgevoerd door ondernemers uit Haastrecht, Stolwijk en Vlist en financieel ondersteund door de gemeente Vlist.

 

Wethouder neemt folder in ontvangst

Klaas de Wit van VlistOnderneemt: “Dit gebied is een uniek stukje Nederland. In de folder ‘Vlist, parel in het Groene Hart’ laten we de bijzondere combinatie zien van de prachtige groene omgeving, de rivieren de Vlist en de Hollandse IJssel, cultuur op elke hoek en de gezellige dorpskernen van Haastrecht, Stolwijk en Vlist. Mét de highlights die bezoekers niet mogen missen. Van harte welkom!” Wethouder Crouwers: “Inwoners en ondernemers zijn trots op hun gebied en iedereen mag meegenieten. En ik ben trots op het feit dat ondernemers samen het initiatief nemen om Vlist te promoten, onder andere via deze mooie folder.”

 

Folder dagje vlistDe ondernemers en de wethouder waren te gast bij melkgeitenbedrijf MooiMekkerland in Stolwijk, één van de leden van VlistOnderneemt. Na de overhandiging van de folder konden de gasten het melken van 700 geiten meemaken. Gevolgd door een rondleiding over het bedrijf, de kaasmakerij, de winkel met natuurlijk een kaasproeverij.

 

VlistOnderneemt is een initiatief van de Stolwijkse Winkeliersvereniging, Ondernemersvereniging Haastrecht, Beauty & Brains vrouwelijke ondernemers en Industriegroep Vlist. Het doel van de vereniging is om samen ondernemend Vlist op de kaart te zetten en zo de vitaliteit en leefbaarheid in Haastrecht, Stolwijk en Vlist te versterken voor bewoners, bedrijven en bezoekers.

 

De folders ‘Vlist, parel in het Groene hart’ en ‘Wandelen in Vlist’ zijn verkrijgbaar bij de informatiepunten of te downloaden via VlistOnderneemt.nl en gemeentevlist.nl.