Zo ondernemend is Vlist!

Eerste netwerkbijeenkomst VlistOnderneemt succesvol

13 februari 2013

Eerste netwerkbijeenkomst VlistOnderneemt succesvol

 

Dinsdag 12 februari organiseerde VlistOnderneemt in samenwerking met de gemeente Vlist hun eerste netwerkbijeenkomst bij De Vries en Verburg in Stolwijk. De bijeenkomst was voor ondernemers uit Stolwijk, Haastrecht en Vlist met als doel collega ondernemers te ontmoeten en elkaar te inspireren. Met 150 bezoekers was de netwerkbijeenkomst ‘uitverkocht’. 

 Speeddate

 

 

Burgemeester Evenhuis opende de avond en vertelde onder meer: “Vlist is ondernemend. Dat is eigenlijk al eeuwenlang zo, en daar mogen we trots op zijn. Niet alleen omdat de ondernemers van Vlist werkgelegenheid scheppen, klanten bedienen en geld verdienen. Maar ook omdat ze honkvast zijn, loyaal en zich nauw verbonden voelen met het reilen en zeilen in de dorpskernen. De Vlister ondernemers, groot en klein, zijn maatschappelijk verantwoorde ondernemers, al lang voordat die term was uitgevonden”. Daarna lanceerde zij –samen met de voorzitters van Industriegroep Vlist, Beauty & Brains, Ondernemersvereniging Haastrecht en de Stolwijkse Winkeliersvereniging- de website www.vlistonderneemt waarop alle ondernemers terug te vinden zijn, toeristische informatie en evenementen.

 

Daarna sprak Jort Kelder over ‘van polderjongen tot polderdandy’. Jort Kelder heeft tot zijn 6e jaar in Stolwijk gewoond.

Na de interactieve toespraak van Jort Kelder was het tijd om te speeddaten. In 4 rondes maakten de ondernemers kennis met elkaar en aten gezamenlijk 4 winterse gerechten van Café de Vlist.

 

Na het speeddaten vertelde citymanager Michiel van der Schaaf over citymanagement en maakte zijn toespraak concreet door aan de slag te gaan met de ondernemers en activiteiten van VlistOnderneemt.

 

Afsluitend was er nog de mogelijkheid om met elkaar na te praten onder genot van een drankje.

De avond werd gepresenteerd door advocaat Jacob van Schaik uit Vlist. Na afloop ontvingen alle ondernemers een Glans Magazine met daarin een 16 pagina’s tellende special over ondernemend Vlist. Ook een project van VlistOnderneemt.

 

Burgemeester bij netwerkbijeenkomst    Jort Kelder